Litkey Bence művész grafikus és nem mellesleg a hazai vitorlás társadalom egyik karizmatikus egyénisége volt, akire barátai, ismerősei ekként emlékeznek.

2182220_4367bbdef1643899ceafb62220ab91b7_wm1.jpg

Az egyik ismerőse ezt írta az emlékkönyvébe:

Amikor utoljára a tavasszal találkoztunk azt mondtad,hogy többször megérintett már a lét-nem lét szele.A megszokott mosolyoddal mondtad azt is,hogy nem félsz,ha egyszer a célba kell érned.Nagyon fájdalmas,hogy ez a célbaérkezésed ilyen korán az utolsó lett.De új futam kezdődött,jó szelet Bence!

Sz.Zoltán„

299166_120x120.jpg

Egy másik bejegyzés az emlékkönyvbe így szól:

„ Nem ismertem személyesen Litkey Bencét 2007. áprilisában, amikor én Carinával Panamában vártam a csatorna átkelésre (4hetet)… Édesapám, Méder István küldött egy e-mailt, hogy Litkey Bence varrt nekem egy nagyvitorlát és küldik Carinának Panamába, a Csendes-óceánra. Nem ismertük egymást személyesen, de segített!  Számomra ez egy hatalmas segítség volt akkor! (Az eredeti nagyvitorla 35éves volt és Panamában darabokban volt már… mindennap, amikor vitorláztam varrni kellett már!)

Nagyon köszönöm itt és most is Bence!!!

Megkaptam a nagyvitorlát és végi bírta a Doyle Raudaschl vitorla, egészen Szlovéni, Koperig. Átvitorláztam Vele a Csendes-óceánt és az Indiai-óceánt és még ezenkívül sok tengert is. Az Adrián több, mint száz folt volt már rajta és nem volt valami szép látvány (az UV miatt főleg), de működött!!! Pont addig bírta a vitorla, amíg kellett!

A nagyvitorla még mindig megvan és Carinában tartom, mert része volt a mi nagy kalandunknak. Carinát soha nem fogom eladni, mert túl fontos számomra és a nagyvitorla is mindig benne lesz, mert ott a helye neki...

Köszönöm! Békét és Szelet!

Áron, Galapagos, Dél-Csendes-óceán„

Litkey Bence - In Memoriam 2011. 0001.jpg

Tekintse meg a videót

Litkey Bence - In Memoriam 2011. 0279.jpg

És egy utolsó kiragadott emlékkönyv bejegyzés Litkey Bence Emléklapjáról:

"Navigare necesse est...!

Emléked közöttünk marad!„

A rajongók által összegyűjtött számtalan emléket megtekintheti Litkey Bence Emléklapján, ahová Ön is elhelyezheti az ön által őrzött emlékeket, megoszthatja másokkal gondolatait, érzéseit.

(A MEMORINGS oldalain sok ezer Emléklapot tekinthet meg)

A bejegyzés trackback címe:

https://memorings.blog.hu/api/trackback/id/tr715172154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása